Архів

Друк

Люди, які їдять часник хоча б двічі на тиждень, ризикують захворіти на рак легень вдвічі менше

Китайські вчені встановили, що часник протидіє розвитку раку легень в людини, не зважаючи на те, чи вона курить. Часник Фото EPA/UPG Часник вдвічі зменшує ризик захворювання на рак легень.

Китайські вчені з Державного центру контролю за хворобами провінції Цянсу встановили, що люди, які хоча б двічі на тиждень їдять часник, вдвічі рідше хворіють на рак легень.

Як повідомляє The Daily mail, такого висновку науковці дійшли після дослідження, під час якого були опитані 1,5 тисяч хворих на рак, і 4,5 тисячі здорових людей. Під час опитування в учасників питали про їхній раціон, звички і денний режим.

Результати показали, що люди, які їдять часник хоча б двічі на тиждень, ризикують захворіти на рак легень вдвічі менше. Крім того, вчені зазначають, що позитивний вплив часнику спостерігається навіть у тих хто курить і часто готує страви на олії, дихаючи її парами. Раніше вчені Каліфорнійського університету теж заявляли про позитивний вплив часнику на організм людини.

Зокрема вони встановили, що рослина зменшує ризик захворювання на рак кишечнику. Втім поки не відомо, чи матиме часник після термічної обробки такі ж властивості.

Теги:
Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини