Архів

Друк

Зайві дві порції лосося на тиждень збільшують ризик появи в організмі злоякісних пухлин на 43%

До такого висновку дійшли дослідники з американського Ракового дослідного центру Фреда Хатчінсона.

Група вчених порівняла зразки крові 834 ракових хворих і 1393 здорових людей. На базі отриманих даних дослідники виокремили прямий зв'язок між високою концентрацією кислоти омега-3 в крові та ризиком захворювання.

Крім того, науковці твердять також про те, що агресивні пухлини на 71% частіше діагностують у людей, що приймають БАД із вмістом омега-3. "Наша позиція полягає в тому, що омега-3 небезпечна. Чому ризик підвищується, ми поки не знаємо. Ймовірно, це пов'язано з тим, як тіло переробляє жирні кислоти в з'єднання, що шкодять ДНК і клітинам. Дані сполуки також можуть пригнічувати активність імунної системи", - прокоментував дослідження доктор Алан Крістал.

Утім, такі підсумки в науковому середовищі сприйняли неоднозначно. Вчені кажуть, що доки не проведено додаткових досліджень, кардинально змінювати підхід до раціону не варто.

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини