Архів

Друк

В області завдання з формування регіональних резервів зерна виконано на 50%

На нараді у заступника голови облдержадміністрації В.В.Замикули розглянуто питання виконання завдань з формування регіональних резервів продовольчого зерна на 2013-2014 маркетинговий рік.

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 01.07.2013 року № 298 орієнтовні обсяги формування регіональних запасів зерна з урожаю 2013р. складають 43,2 тис.тонн. У відповідності до Меморандуму порозуміння між облдержадміністрацією та хлібопекарськими підприємствами, підписаного 04.07.13, необхідні обсяги зерна для реалізації хлібозаводам на виробництво хліба простої рецептури для населення міст обласного підпорядкування складають 10,9 тис.тонн, крім того в районах області мають бути сформовані страхові фонди зерна для реалізації в разі потреби хлібозаводам для виготовлення хліба, що користується найвищим споживчим попитом в обсязі 8,6 тис.тонн продовольчого зерна.

19 липня відбувся пропуск районів з цього питання. За результатами узагальнення наданих звітів регіональний резерв продовольчого зерна сформовано обсягом 21,7 тис.тонн або на 50 відсотків. Для забезпечення населення міст обласного значення хлібом простої рецептури хлібозаводам реалізовано 3390 тис.тонн зерна, що складає 31 % необхідного. В районах на 86 % сформовано не знижувальний запас продовольчого зерна та реалізовано хлібозаводам для власних потреб 42 відсотки необхідного для випікання хліба простої рецептури. Страховий фонд сформовано на 29 % необхідних для цього обсягів. Загалом завдання з формування регіональних резервів продовольчого зерна наразі виконано на 50 %.

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини