Архів

Друк

Найапетитніші рецепти млинців до Масляної

У вітчизняній кулінарії млинці займають особливе місце. Вони однаково хороші як сімейне і гостьове, буденне і святкове блюдо.

З них можна спорудити цілий обід — від закуски до десерту, адже з чим їх тільки не їдять — зі сметаною, маслом, ікрою, оселедцем, грибами, яйцями, паштетом, сиром, сиром та іншими простими і складними колесо до воза (добавка до млинців , введена в тісто, або у вигляді начинки). А на солодке можна подати млинці з медом, варенням, згущеним молоком, фруктами, ягодами, горіхами.

Пропонуємо найапетитніші рецепти млинців до Масляної.

Млинці класичні дріжджові

Інгредієнти: 400 г пшеничного борошна, 2-3 ст. молока, 2 яйця, 2 ст. л. вершкового масла, 20 г дріжджів, 1 ч. л. цукру, щіпка солі.

Приготування. Підігрій трішки молока, розведи в ньому дріжджі, додай цукор, сіль, яйця, вершкове масло, добре розмішай. Всип пшеничне борошно, розмішай.

Тісто для млинців має бути дуже рідким і однорідним, тобто без грудочок. Дай підійти 30-40 хв. Потім додай решту молока, підігрій і через 1,5 години випікай тонкі млинці на сковорідці.

Млинці вершкові

Інгредієнти: 2-3 ст. молока, 50 г дріжджів, 2 яйця, 1/2 ст. жирних вершків, 3 ст. пшеничного борошна, 2 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру.

Приготування. Змішай 1,5 склянки теплого молока з дріжджами, додай сіль, цукор і ретельно перемішай. Потім введи 2 ст. борошна та перемішай до однорідної маси. Залиши на 20-30 хвилин, щоб тісто для млинців піднялося.

Щойно тісто почне «рости», додай 2 яєчні жовтки, склянку борошна, розведи рештою молока та перемішай до однорідної консистенції.

Зверни увагу: грудочок бути не повинно. Потім збий білки в густу піну. Окремо збий вершки. Плавно введи в тісто білки, потім вершки, перемішай і дай настоятися 30-40 хвилин. Випікай млинці.

Якщо хочеш, щоб млинці були тонкими, тісто має бути дуже рідким. Плануєш оладки – додай більшу кількість борошна.

Млинці тонкі на кефірі

Інгредієнти: 2 ст. борошна, 2 ст. л. цукру, 1,5 ч. л. солі, 2 яйця, приблизно 350-400 мл кефіру.

Приготування. Борошно перемішай із цукром і сіллю, введи 2 збиті яйця, залий кефіром і ретельно перемішай, щоб зникли «грудочки». Зверни увагу: тісто має бути достатньо рідким, щоб воно розтікалося по сковороді. Якщо тісто вийшло надто густим, розведи його кефіром або теплою кип'яченою водою до потрібної консистенції. Випікай млинці на великому вогні.

Млинці медові

Інгредієнти: 3 яйця, 150-200 мл молока, 200 г борошна, 3 ст. л. рідкого меду, 2 ст. л. рослинної олії, щіпка соди, цукор і сіль до смаку.

Приготування. Яйця розітри з медом, додай молоко, підмішай борошно, додай щіпку соди та ретельно перемішай. Потім додай рослинну олію, ще раз перемішай і дай настоятися 30 хвилин. Зверни увагу: щоб млинці вийшли тонкими, тісто має бути рідким.

Начинка для медових млинців: здрібнені горіхи, родзинки та курага з медом; банани з шоколадом; фруктове асорті – шматочки свіжих апельсинів, мандаринів, манго, яблук; вершкове морозиво. Масляна любить господинь із багатою фантазією.

Загальні поради з приготування млинців:

Тісто для млинців повинно бути досить рідким, інакше млинці всередині будуть сирими.

Наливайте тісто на сковороду шаром не товщі 2-3 мм і постарайтеся швидше розподілити його по всій ширині, інакше млинець може вийти горезвісним «комом».

Збиті білки і вершки в дріжджове тісто додають вже після того, як воно остаточно підніметься.

Борошно для млинців перед приготуванням просівають.

Якщо млинці прилипають до сковороди, значить тісто або занадто рідке, і в нього слід додати борошна, або сковорода недостатньо розігріта. Буває і так, що провиною всьому низька якість борошна - тоді врятувати ситуацію можна, додавши в тісто дві-три столових ложок манної крупи.

Для випічки млинців, особливо тонких, «мереживних», найкраще підходить чавунна сковорода з товстим дном. Якщо в тісто входить масло, змащувати сковороду жиром потрібно тільки перед випічкою першого млинця.

Визначити, коли млинець вже досить присмажився з одного боку і його треба перевертати, просто: краї повинні підсохнути і трохи загорнутися вгору.

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини