Архів

Друк

На Полтавщині зберігаються стабільні ціни на хліб

Завдяки забезпеченню стабільності виробничого балансу хлібопекарських підприємств в зерні та борошні на Полтавщині зберігаються стабільні ціни на хліб і хлібобулочні вироби.

Про це на сьогоднішній нараді з керівниками хлібопекарських підприємств області повідомила директор Департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА Олена Адамович.

«Для стабілізації цінової ситуації на ринку хліба, в області запроваджене державне регулювання в межах повноважень наданих органам виконавчої влади, – зазначила вона звертаючись до присутніх. – Основний вплив на зміну ціни має саме вартість сировини. Зміна ціни на газ може вплинути ціновим зростанням на хліб простої рецептури в межах 7%».

За словами Олени Адамович, проблем в діяльності підприємств хлібопекарної галузі, в тому числі щодо забезпечення сировиною, на сьогодні немає. Однак, різке коливання в межах держави цін на зерно, борошно, енергоносії та необґрунтоване зростання цін на хліб в сусідніх регіонах, може негативно впливти на цінову ситуацію і для виробників хліба Полтавщини.

Довідково: загальна потреба населення області в хлібові згідно з нормами споживання, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України №656, становить 141,3 тис. тонн на рік.

Виробництво майже половини цих обсягів забезпечують 10 підприємств обласної асоціації «Полтавахліб» та базові хлібопекарські підприємства області.

Іншу частину потреби задовольняє розгалужена мережа мініпекарень, підприємства мережевої торгівлі, що здійснюють реалізацію хліба, який постачають хлібозаводи сусідніх областей: Дніпропетровської, Харківської, Черкаської, Чернігівської, Київської.

З інших регіонів завозиться приблизно від 10 до 15% хліба.

Теги:

Схожі матеріали:

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини