Архів

Друк

Полтавські підприємства стали більше виробляти безалкогольних напоїв та кондитерських виробів

В третю неділю жовтня традиційно відзначають своє професійне свято працівники харчової промисловості України.

Завдяки щоденній кропіткій праці працівників галузі харчової промисловості якість продукції, яка виробляється стає кращою, а її асортимент - ширшим. Харчова промисловість має важливе соціально-економічне значення для Полтавщини. У промисловості області ця галузь посідає четверте місце за обсягом реалізованої промислової продукції після підприємств з виробництва продуктів нафтоперероблення, машинобудування та добувної промисловості. Продукція області відома такими торговими марками, як: “Гармонія”, “Заря”, “Фарро”, “Домінік”, “Лукас”, “Миргородська”, “Старий Миргород”, “Сорочинська”.

За даними Головного управління статистики у Полтавській області у січні–серпні 2012р. порівняно з січнем–серпнем 2011р. у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів випуск продукції збільшився на 1,6%, у тому числі у виробництві мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв - на 13,7%, виробництві какао, шоколаду та цукристих кондитерських виробів - на 3,8%, виробництві хліба та хлібобулочних виробів - на 2,7%, виробництві олії та тваринних жирів - на 0,5%.

За січень–серпень 2012р. вироблено свіжих (парних) чи охолоджених 1,8 тис.т яловичини і телятини та 14,6 тис.т свинини, 24,9 тис.т виробів ковбасних, 27,3 тис.т молока обробленого рідкого, 6,9 тис.т масла вершкового, 7,4 тис.т спредів та сумішей жирових, 1,6 тис.т сиру свіжого неферментованого та сиру кисломолочного, 22,1 тис.т сирів жирних, 37,8 тис.т борошна, 35,7 тис.т виробів хлібобулочних, 17,1 тис.т печива солодкого і вафель, 9,8 тис.т шоколаду та інших продуктів харчових готових з вмістом какао, в брикетах, пластинах чи плитках, 37,6 тис.т виробів кондитерських з цукру, включаючи білий шоколад, без вмісту какао.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (по підприємствах та їхніх відокремлених підрозділах із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у січні–серпні 2012р. працювало 23,0 тис.осіб, середньомісячна заробітна плата штатного працівника за цей період становила 2772 грн., що на 13,0% більше, ніж за відповідний період минулого року. Середній розмір заробітної плати одного штатного працівника у серпні 2012р. становив 2933 грн., що у 2,7 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (1102 грн.).

Іноземними інвесторами у підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів станом на 1 липня 2012р. вкладено 45,3 млн.дол. США, що склало 12,5% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій, вкладених у промисловість області.

Схожі матеріали:

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини