Архів

Друк

У 2011 році хлібопекарі області виробили 42,8 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів

У 2011 році хлібопекарські підприємства області в цілому успішно справилися із завданням щодо забезпечення потреб населення в хлібові та хлібобулочних виробах.

Обсяги виробництва хліба та хлібобулочних виробів за 2011 рік становили – 42,8 тис. тонн.

Про це повідомили в облдержадміністрації на нараді з питання функціонування хлібопекарської галузі в області за участю керівників обласних управлінь, установ, хлібопекарських підприємств, які входять до складу обласної асоціації „Полтавахліб”. Під час наради були підведені підсумки роботи підприємств хлібопекарної галузі області.

Заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович підкреслила, що в області було вжито комплекс заходів щодо забезпечення базових підприємств сировиною (зерном та борошном).

Проблеми щодо отримання зерна і борошна з державного інтервенційного фонду хлібопекарськими підприємствами спонукали владу області вийти на регіональний механізм забезпечення потреб підприємств області зерном та борошном шляхом підписання Меморандумів про співпрацю та взаєморозуміння між Полтавською обласною державною адміністрацією, районними державними адміністраціями, хлібопекарськими підприємствами області.

Були сформовані достатні резерви регіональних ресурсів зерна (60 тис. тонн). Даними Меморандумами зафіксовано ціни на зерно (1600 грн./т) та хліб масових сортів споживання (4,30 грн./кг).

Завдяки цьому впродовж 2011 року середні рівні роздрібних цін на хліб масових сортів споживання залишалися стабільними і складали: хліб з борошна вищого ґатунку – 4,38 грн./кг, хліб з борошна 1г – 3,79 грн./кг, хліб з суміші житньо-пшеничного борошна – 3,67 грн./кг.

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини