Архів

Друк

В ОДА обговорили проблемні питання хлібопекарської галузі області

Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Олени Адамович відбулось засідання «круглого столу» з обговорення проблемних питань хлібопекарської галузі області.

В ході засідання обговорювалися питання, які на даний час хвилюють як місцеві органи влади, так і виробників хліба, зокрема:

- лібералізація системи державного регулювання цін на хліб та хлібобулочні вироби;

- недосконалий механізм оплати та отримання борошна із державного інтервенційного фонду;

- формування регіональних ресурсів зерна для потреб підприємств хлібопекарської галузі області;

- проведення у засобах масової інформації роз’яснювальної соціальної компанії щодо об’єктивної необхідності підвищення цін на хліб (за участі як представників органів влади, так і громадських професійних організацій).

Заступник голови облдержадміністрації акцентувала увагу присутніх на необхідності визначення для області кількості регульованих хлібів простої рецептури. Запроваджені терміни «хліб масових сортів споживання», «хліб, що користується найвищим споживчим попитом», «соціальні сорти хліба» не надають можливості ефективно вирішувати питання щодо визначення реальних обсягів формування регіональних ресурсів зерна, виробництва хліба простої рецептури тощо.

Запропоновано визначити - хліб пшеничний білий 1 ґатунку та хліб житньо-пшеничний. Хлібопекарським підприємствам необхідно визначити питому вагу даних видів хліба, необхідних для задоволення споживчого попиту. При цьому місцеві органи виконавчої влади будуть сприяти забезпеченню хлібопекарських підприємств регіональними ресурсами зерна за фіксованими цінами в обсягах необхідної потреби для виробництва хліба простої рецептури.

Поділіться з друзями:   

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Останні новини